penktadienis, vasario 27, 2009

Windows turės nemokamą antivirusiną

Microsoft išplatino pranešimą, kad ruošiama nauja nemokama apsaugos nuo kenkėjų programa Windows XP, Windows Vista ir Windows 7 vartotojams. Kokia jūsų reakcija? Skepsis? Džiaugsmas? Abejingumas? Pyktis?

Aptarsime jausmus vėliau - pirmiau pažiūrėkime, kodėl Microsoft apskritai apsisprendė tokiam dalykui. Man tai atrodo labai logiška – juk be antivirusinės programos Windows OS yra nepilnai sukomplektuota, ką ji pati būtinai primins ryškiai raudonu skydu ir įkyriais pranešimais. Iš Microsoft pusės atrodo nelogiška, kad pirkėjas turi be Windows būtinai pirkti papildomą produktą vien tam, kad galėtų juo „saugiai“ naudotis.

Microsoft prieš metus ar pusantrų jau žengė tarpinį žingsnį – paleido OneCare programą, kuri už 50 dolerių per metus trims namų kompiuteriams suteikia apsaugą nuo virusų. Didelio populiarumo ji nesulaukė, tačiau VB100 biuletenis ir kiti šaltiniai ją įvertino gerai. Vartotojai, tiesa, buvo kritiškesni.

Dabar gi Microsoft pasinaudos jau sukurtu, bet dar neplatinamu produktu, vardu „Morro“, ir jo pagrindu paleis į gyvenimą nemokamą antivirusiną. Teoriškai, pridėjus Windows Defender, gaunasi pilnas apsaugos komplektas Windows OS. Eilinis vartotojas nieko daugiau ir neieškos, ypač jei pirks naują kompiuterį jau su įdiegtomis apsaugos programomis.

Grįškim prie jausmų:

Skepsis. Kol neįsitikins kitaip, joks patyręs vartotojas nepasitikės naujaja Microsoft apsauga. Microsoft būtų lengviau įtikinti, jei ji būtų įsigijusi kurios nors žinomos firmos produktą ir dalintų jį nemokamai. Morro gi teks viską įrodinėti nuo nulio.

Džiaugsmas. Jei Morro sprendimas pasirodys pakankamai geras, tai reikš, kad naujam vartotojui nebereikės sukti galvos dėl apsaugos ir leisti pinigų antivirusinei programai. Galima bus atsipalaidavus pradėti naudotis nauju kompiuteriu, neskubant diegti antivirusinės (prisiskaičius, kad be jos kompiuteris internete pažeidžiamas per 7 sekundes).

Abejingumas. Tie, kas jau išsirinko tinkamiausią antivirusinę programą, nesvarbu, mokamą ar ne, gali į Microsoft planus nekreipti jokio dėmesio. Na, gal už mokamą norėsis sutaupyti pinigų (nemalonu, kad už antivirusinę programą reikia mokėti kasmet), bet jei tenkina nemokama Avira, ClamShell, AVG ar kokia kita – tai ko blaškytis?

Pyktis. Nežinau, ar pyksta antivirusinių programų kūrėjai, bet priekaištų Microsoft tikriausiai bus. Nemokamų antivirusinų kūrėjai galės konkuruoti kaip lygus su lygiu, bet Symantec, McAfee, ESET ir kitiems taps gerokai sunkiau įtikinti žmones brangaus produkto verte, ypač kai akivaizdžios skylės Windows komplekte nebebus.

Aš nė vieno iš išvardintų nejaučiu. Mane tiesiog apėmė smalsumas pažiūrėti, koks gi tas Microsoft antivirusinas bus.

„Google“ siekia, kad „Chrome“ atsirastų naujuose kompiuteriuose

„Google“ siekia, kad „Chrome“ atsirastų naujuose kompiuteriuose

Bendrovė „Google“ ketina siekti, kad naujoji jos interneto naršyklė „Chrome“ būtų diegiama naujuose kompiuteriuose, pranešė „ZDNet“.

„Google“ viceprezidentas Sundaras Pichai‘us pranešė, kad „Chrome“ „beta“ versijos bandymai baigsis kitų metų sausį, ir bendrovė ieško būdų, kaip ją būtų galima pateikti kuo platesniam vartotojų ratui.

„Google“ planuoja pasiūlyti kompiuterinės įrangos gamintojams dvišales sutartis, pagal kurias naujuose kompiuteriuose būtų diegiama jos naršyklė. S. Pichai‘us atskleidė, kad „Chrome“ bus platinama ne tik „Windows“, bet ir „Linux“ ir „Macintosh“ operacinių sistemų valdomuose kompiuteriuose. Esą bus siekiama, kad ilgainiui ši naršyklė būtų prieinama 99 proc. asmeninių kompiuterių visame pasaulyje.

„ZDNet“ pastebi, kad dėl antimonopolinių įstatymų „Microsoft“ praktiškai negali pasipriešinti tokiam „Google“ siekiui. Naujausiais rinkos tyrimų duomenimis, „Microsoft“ naršyklė „Internet Explorer“ užima 71,3 proc. pasaulinės interneto naršyklių rinkos. Beveik 20 proc. dalį jau pasiekė „Firefox“. „Chrome“ kol kas naudojasi mažiau nei 1 proc. vartotojų, tačiau ji kol kas tėra tik „beta“ versijos lygio.

www.balsas.lt

Bendrovė „Google“ ketina siekti, kad naujoji jos interneto naršyklė „Chrome“ būtų diegiama naujuose kompiuteriuose, pranešė „ZDNet“. „Google“ viceprezidentas Sundaras Pichai‘us pranešė, kad „Chrome“ „beta“ versijos bandymai baigsis kitų metų sausį, ir bendrovė ieško būdų, kaip ją būtų galima pateikti kuo platesniam vartotojų ratui.

ESET pristatė „Smart Security 4“ ir „NOD32 Antivirus 4” beta versijas


ESET pristatė naujos kartos produktų „ESET Smart Security 4“ ir „ESET NOD32 Antivirus 4“ beta versijas. Nekantraujantys jas išbandyti vartotojai gali nemokamai parsisiųsti programas iš bendrovės tinklalapio. Euristine grėsmių aptikimo sistema „ThreatSense“ ginkluotos naujosios ESET saugumo programų versijos vartotojams bandys pasiūlyti dar daugiau galimybių - naudojant itin mažai sistemos resursų užtikrinti visapusę kompiuterio apsaugą nuo virusų, kenkėjiškų programų ir kitų grėsmių.

Anot „NOD Baltic“ pardavimų vadovo D. Černeckio, nors beta versijas galima parsisiųsti nemokamai, jas rekomenduojama bandyti tik patyrusiems vartotojams, kurie kilus bėdų galės jas savarankiškai išspręsti. Bandomąsias versijas visuomenei programinės įrangos kūrėjai įprastai pristato siekdami ištirti jų veikimą kuo didesniame kiekyje įvairios konfigūracijos kompiuterių.

Naujos kartos „ESET NOD32 Antivirus“ saugo kompiuterį nuo virusų, tuo tarpu „ESET Smart Security“ paketas užtikriną visapusę apsaugą – jame integruota ugniasienė, elektroninio pašto šiukšlių filtravimo modulis. Naujose programų versijose patobulintas archyvų ir koduoto ryšio kanalų skenavimo mechanizmas, vartotojo sąsaja, išplėstos valdymo galimybės, atlikta daug kitų svarbių pakeitimų.

Į abi programas integruotas ir sistemos procesų kontrolės įrankis „SysInspector“, padedantis vartotojams analizuoti kompiuteryje esančias programas ir tvarkykles. Jis itin naudingas prireikus diagnozuoti gedimus ar nestabilaus veikimo priežastis.

Atsisiųstų bansomąsias „ESET Smart Security 4“ ir „ESET NOD32 Antivirus 4“ versijas galima apsilankius tinklalapyje beta.eset.com. Jos veiks ribotą laiką – iki galutinių versijų pasirodymo.

Pristatytas lietuviškas „ABBYY“ produkcijos tinklalapis

finereader-9

Nuo šiol bendrovės „ABBYY” produktai, skirti skenuojamo teksto atpažinimui ir darbui su dokumentais, bus pristatomi ir lietuviškai tinklalapyje www.abbyy.lt . Jame lankytojai ras ne tik „ABBYY” populiariausių programinių sprendimų aprašymus, bet ir galės produktus įsigyti elektroninėje tinklalapio parduotuvėje. Nuo spalio pažangius programinės įrangos sprendimus šalyje pristatanti bendrovė „NOD Baltic” tapo oficialiu įmonės „ABBYY” programinės įrangos platintoju Lietuvoje.

Priminsime, kad populiariausias „ABBYY” produktas yra programa „FineReader”, skirta skenuotam tekstui atpažinti ir išsaugoti elektroniniu formatu. Ji yra ypač aktuali, kuriant skaitmeninį dokumentų archyvą, kadangi išsaugo visus skenuoto arba fotografuoto teksto elementus - antraštes, išnašas, puslapių numerius, pastraipas, lenteles, šriftą, stilių - „Microsoft Office” programų ir PDF bylų formatais. Patobulintas „FineReader” atpažįsta dokumentus 184 kalbomis.

Bendrovės „ABBYY” tinklalapyje taip pat galima susipažinti su teksto konvertavimo programomis. „ABBYY PDF Transformer 2.0″ leidžia akimirksniu konvertuoti PDF bylas į bet kurį „Microsoft Office” paketo programų atpažįstamą formatą. Išsaugant visą teksto originalų formatavimą, galimas ir atvirkštinis konvertavimas - iš „Microsoft Office” paketo programų formatų į PDF bylas. „ABBYY FotoReader” teikia galimybę fotografuotą tekstą konvertuoti į „Microsoft Excel”, „Microsoft Word” arba PDF formatus.

Vartotojams, kurie negali išsiversti be daugiakalbių žodynų, turėtų praversti „ABBYY Lingvo x3″ paketas, siūlantis elektroninius anglų, rusų, vokiečių, prancūzų, italų, ispanų, portugalų, lotynų, turkų, ukrainiečių, baltarusių, kinų ir kitų Tolimųjų Rytų kalbų žodynus. „ABBYY Lingvo x3″ pateikia ne tik galimus žodžio ar žodžių junginio vertimo variantus, bet ir sinonimus, antonimus, gramatinius aprašymus, fonetinę transkripciją ar garsinį tarimą. Žodynų duomenų bazes, įvesdamas naują žodį, gali praplėsti ir pats vartotojas. Be to, „Lingvo” paketuose siūlomi iki 150 skirtingų teminų sričių, tokių kaip medicina, apskaita ar teisė daugiakalbiai žodynai. Prieš įsigydami aktualius „ABBYY” produktus susidomėjusieji galės juos parsisiųsti iš tinklalapio ir 15 dienų bandyti nemokamai.

Nemokamas kompiuterio nuotolinio administravimo įrankis „UltraVnc“

UltraVNC - nuotolinis kompiuterio valdymas

„UltraVnc 1.0.5″, tai nemokamai platinama nuotolinio kompiuterio administravimo programa. Viena iš įdomesnių programos savybių - platus serverinės dalies konfigūravimas. Jei jūs dėl kokių nors priežasčių norite paslėpti nutolusiame kompiuteryje įdiegtą šios programos serverį, galima nustatymų parinkime panaikinti valdymo juostoje esančią serverio piktogramą (kad mažiau kiltų klausimų smalsiems) arba galima apriboti kompiuterio vartotojo teises. Pavyzdžiui, uždrausti programos išjungimą arba „UltraVnc” serverio nustatymų keitimą. Taip pat galima nustatyti, jog kai prisijungiate, nutolusiame kompiuteryje yra užblokuojama pelė ir klaviatūra.

Naujausioje „UltraVnc 1.0.5″ versijoje ištaisytos klaidos, pakeista failų persiuntimo funkcija, pridėti nauji „karštieji” klavišai.

Šią programą, tinkančią visoms „Windows” operacinėms sistemoms, sukūrė „UltraVNC” ir platina visiškai nemokamai. Programa užima tik 2,2 MB, o ją rasite kūrėjų tinklapyje (http://www.uvnc.com/download/index.html).

UltraVNC - nuotolinis kompiuterio valdymas

„freeCommander“ - gera „Total Commander“ alternatyva

„freeCommander“ - gera „Total Commander“ alternatyva

Freecommander gera Total Commander alternatyva
„freeCommander 2008.06c”, tai nemokamai platinama programa, kuri atlieka failų menedžerio funkciją ir yra labai panaši į „Total Commander”. Kam atsibodo standartinis „Windows” failų tvarkymas gali išbandyti puikiai dirbančią iš USB atmintinės ir nepaliekančią jokių įrašų registre, dviejų „langų” principo failų tvarkymo „freeCommander” programą. Ją labai paprasta patalpinti į USB atmintinę, pakaks paprastai nukopijuoti programos katalogą.

„freeCommander” programą, tinkančią visoms „Windows” operacinėms sistemoms, sukūrė „Marek Jasinski” ir platina visiškai nemokamai. Programa užima tik 2,39 MB, o ją rasite kūrėjų tinklapyje (http://www.freecommander.com/fc_downl_en.htm).

Freecommander gera Total Commander alternatyva

Naujajai „Windows 7“ sukurtas Kaspersky Anti-Virus prototipas

Naujajai „Windows 7“ sukurtas Kaspersky Anti-Virus prototipas

kaspersky-antivirus2009
Kaspersky laboratorija, pagrindinė apsaugos nuo žalingos ir nepageidaujamos programinės įrangos, įsilaužėlių atakų ir elektroninio pašto šiukšlių sistemų kūrėja, praneša apie Kaspersky Anti-Virus technologinio prototipo išleidimą, skirtą naujai Windows 7 operacinei sistemai. Prototipas grindžiamas nauju antivirusiniu branduoliu, suteikiančiu patikimiausią apsaugą nuo šiuolaikinių interneto pavojų.

Kaspersky Anti-Virus prototipas skirtas kompiuteriams, kurių darbą valdo Windows 7 beta versija. Windows 7 - nauja, išleista po Vistos, Microsoft Windows operacinės sistemos versija, skirta staliniams asmeniniams kompiuteriams. Pirmoji jos viešoji testo versija išleista 2009 m. sausio pradžioje. Tuo pat metu, dar iki oficialaus sistemos pristatymo, Kaspersky laboratorija išleido naują technologinį prototipą, skirtą veiksmingai ir kompleksinei OS apsaugai nuo virusų.

„Mes neabejojome, kad naujos Windows versijos išleidimas atkreips IT bendruomenės dėmesį, ir todėl iš anksto rengėmės jos pristatymui”, - sako Aleksej Kalgin, Kaspersky laboratorijos produktų rinkodaros valdybos vadovas. - „Mūsų kompanija visada skyrė didelį dėmesį ir nustatė aukštą prioritetą - palaikyti naujus Microsoft OS. Kaspersky Anti-Virus su Windows Vista palaikymu buvo išleistas šios operacinės sistemos oficialaus pristatymo dieną, o iki Windows Server 2008 išleidimo Kaspersky Anti-Virus buvo vienintelis rinkoje antivirusinis produktas, sertifikuotas Microsoft. Jau dabar vartotojai gali patikrinti, kaip mūsų antivirusinės apsaugos technologijos veikia naujoje platformoje”.

Kaspersky Anti-Virus, skirtas Windows 7 beta versijai, - kompleksinis sprendimas, kurio sudėtyje, be antivirusinio skaitytuvo, yra euristinis analizatorius (jo funkcija - aptikti anksčiau nežinomas žalingas programas), tinklinis ekranas ir elektroninio pašto šiukšlių filtras. Prototipas veiksmingai apsaugo nuo visų šiuolaikinių internete esančių pavojų rūšių: virusų, kirminų, Trojos arklių ir šnipų programų, įsilaužėlių atakų ir elektroninio pašto šiukšlių.

Kaspersky Anti-Virus, skirtas Windows 7, sukurtas, kad apsaugotų Kaspersky Anti-Virus korporacinio sprendimo darbo stoteles Windows Workstations bazėje. Jame realizuotas visiškai naujas antivirusinis branduolys. Naujas branduolys ir kitos technologijos, optimizuojančios programos veikimą, užtikrino dar didesnį žalingų programų nustatymo lygį, padidino suveikimo greitį, sumažino sisteminių išteklių naudojimą, daugiausia sistemų, kurios yra dviejų ir keturių branduolių procesorių bazėje. Prototipas palaiko ir 32, ir 64 bitų versijas. Sprendimo sąsaja, nustatymas ir derinimas patogūs ir pradedantiesiems, ir patyrusiems vartotojams.

„Nauja Microsoft operacinė sistema žada tapti labiau saugi ir naši negu ankstesnė, ir mes laukiame aukšto perėjimų į ją tempo po oficialaus paskelbimo”, - papildo Aleksej Kalgin. - „Mes gauname labai daug užklausų iš kompanijų, kurios ketina pereiti prie Windows 7 ir testuoja jos našumą ir suderinamumą su naudojamais produktais. Mūsų pareiga - jau dabar užtikrinti jų saugumą, todėl prototipą, skirtą Windows 7, mes kūrėme verslo produkto bazėje”.

Kaspersky laboratorijos ateities planuose - dar naujos sistemos testavimo etape suteikti centralizuoto apsaugos valdymo priemones. Iki oficialaus Windows 7 pristatymo planuojama išleisti visą produktų, užtikrinančių plataus masto apsaugą, skirtą OS naujos versijos namų ir įmonių vartotojams, seriją.

Kaspersky Anti-Virus, skirtą Windows 7, galima lengvai įsikelti iš Kaspersky laboratorijos tinklalapio http://www.kaspersky.ru/windows7.

ketvirtadienis, vasario 26, 2009

Marse užfiksuotas skystas vanduo?

Skystas vanduo Marse

Neseniai, beanalizuojant Marso zondo „Phoenix“ atsiųstas fotografijas, vienoje iš jų aptikti galimi įrodymai, jog raudonojoje planetoje egzistuoja ir skystas vanduo.

Manoma, jog nuotraukose užfiksuoti nedideli vandens lašeliai kondensavęsi ant Marso zondo „kojos“ metalo.

Skystas vanduo itin žemose Marso atmosferos temperatūrose galėtų egzistuoti dėl jame esančios didelės koncentracijos druskų.

Automatinis NASA tyrimo zondas „Phoenix“ Marse nusileido Gegužės 25 d. įveikęs 675 mln. kilometrų. Kelionė iš Žemės šiam svetimos planetos tyrinėtojui užtruko 10 mėnesių, o jo surinkti duomenys vertinami kaip vieni svarbiausių Marso tyrimų istorijoje.

Įminta pterodaktilių skraidymo paslaptis

Pterodakteliai

Gigantišių skraidančių reptilijų – priešistorinių pterodaktilių skraidymo paslaptį, regis, pavyko įminti, teigia nauja mokslininkų studija.

Pasirodo skraidančios reptilijos turėjo itin efektyvią kvėpavimo sistemą. Tuščiaviduriai reptilijos kaulai turėjo latakus, kuriais iš plaučių plūsdavo oras į sparnus. Tokiu būdu manoma buvo kompensuojamas galimas deguonies stygius organizme. Taipogi kauluose nuo kvėpavimo besikeičiantis oro spaudimas galėjo padėti mosuoti sparnus.

Abejonių dėl priešistorinių gyvių skraidymo kilo, nes mokslininkų skaičiavimais tokie sunkūs gyviai buvo paprasčiausiai per dideli.

Pterodaktiliai tai pirmieji stuburiniai, persikėlę gyventi į orą. Roplių sparnai siekė tris ir daugiau metrų.

Ateiviai gali gyventi… Žemėje

Ateivis
Ateivių galime ieškoti ir Žemėje. Galbūt jie taikiai sugyvena su žinomomis Žemės gyvybės formomis, galbūt yra visiškai izoliavęsi, rašo MSNBC.com.

„Jei gyvybė susiformuoja žemiškomis sąlygomis, kodėl ji to negalėjo padaryti ne vieną, o kelis kartus pačioje Žemėje?“,- klausia Paulas Daviesas, kosmologijos teoretikas ir astrobiologas, dirbantis Arizonos universitete. „Nėra į Žemę panašesnės planetos už Žemę“.

Ateivių klausimas dažniausiai siejamas su nežemiškąja įvairove, tačiau NATO dar ir šiandien nežino nei kur šios įvairovės ieškoti, nei kaip ją atpažinti.

„Jei išsiaiškintumėme, jog gyvybė Saulės sistemoje iš nieko susiformavo ne kartą, o du, galėtume būti tikri, jog gyvybė knibžda įvairiausiuose visatos kampeliuose“,- tvirtina Daviesas. „Yra labai didelė tikimybė, kad nesame vieni“.

Davieso nuomonė, alternatyvių gyvybės formų egzistavimo įrodymai gali būti prieš pat mūsų akis.

Mokslininkai jau yra radę kelias gyvybės formas, kurios galėtų būti įvardintos alternatyviomis: Kalifornijos ežere gyvenantys arsenu mintantys mikrobai ir jūros gelmėse gyvenantys keisti organizmai.

Sintetinė biologija – gyvybės formų inžinerija - šiandien padeda mokslininkams suprasti, kokios biocheminės alternatyvos mums pažįstamai gyvybei gali egzistuoti.

„Jei ateiviai nešaudys lazeriais, vadinasi yra didelė tikimybė, jog jų biochemija yra visiškai kitokia nei mūsų“,- mano Stevenas Benneris iš Floridos molekulinės evoliucijos fondo. „Turbūt svetimos gyvybės mes net neatpažintume“.

Daviesas prisimena, jog jo studijų metais septintajame dešimtmetyje populiaru buvo manyti, jog „gyvybė yra statistiškai neįtikėtinas stebuklas, cheminė klaida, kuri įvyko tik vieną kartą, ir ta klaida esame mes“.

Pastaraisiais dešimtmečiais teorinis pesimizmas buvo pakeistas teoriniu optimizmu.

„Tapo madinga teigti, jog visatoje gyvybė egzistuoja daugelyje vietų, nors moksliniai faktai per daug nepasikeitė“, - pasakojo Daviesas. „Mes vis dar negalime pasakyti, ar gyvybė tinkamomis sąlygomis susikuria automatiškai, ar tai tiesiog statistinis stebuklas.“
Neleisk užgesti aistrai

Aistra...

Pašėlęs gyvenimo tempas, vienas per kitą besiverčiantys darbai, rūpesčiai... lyg styga įtempti nervai ir tarpusavio santykiai. Gali pamanyti, kad lėtas, visapusiškai išragautas gyvenimas, bučiniai vidudienį parke ant suolelio ir aistra naktį įmanomi tik kine.

Statistika bei tyrimų duomenys negailestingi – vis daugiau vyrų praranda norą mylėtis. Būtent dėl lytinio potraukio poros gyvenime kyla problemų. Atidžiau patyrinėjus paaiškėjo, jog lytinį potraukį veikia daug išorinių veiksnių: mityba, auklėjimas, per didelis užimtumas, nuovargis, fizinė bei psichinė įtampa, nuobodulys.

Kai sumažėja lytinis aktyvumas ir lytinis artumas tampa tik pareiga, palaikančia santykius, orgazmas patiriamas sunkiau arba nepatiriamas visiškai, kartais jis būna itin silpnas. Tokių ir panašių nusiskundimų vedini į seksologus kreipiasi vis daugiau sveikų jaunų žmonių. Sumažėjusio seksualumo priežasčių gali būti daugybė. Noras mylėtis susilpnėja sergant hipertenzija, depresija, inkstų ligomis, diabetu, esant hormonų apykaitos sutrikimams. Lytinį potraukį slopina ir kai kurie vaistai, tačiau jauniems žmonėms tai nėra aktuali problema dėl tos paprastos priežasties, kad jie dažniausiai yra sveiki. Jauniems žmonėms tai dažniausiai atsitinka dėl psichologinių priežasčių, pirmiausia dėl ne visiškai sklandžių tarpusavio santykių, nuovargio, persisotinimo, abejingumo. Nenoras kalbėtis, įsigilinti į partnerės lūkesčius, nenoras prisiimti atsakomybę, vien savo poreikių paisymas, menkas artimo žmogaus vertinimas, jo tapatinimas su kokiais nors atgrasiais pažįstamais, net asmens higienos nepaisymas yra tiesus kelias į partnerės seksualinį atšalimą.

Pastebėjus, jog lytinis potraukis gana stipriai susilpnėjo, pirmiausia vertėtų patiems paanalizuoti, dėl ko taip atsitiko. Gal pradėjote dažniau ar nuolat pyktis, gal susilpnėjo tarpusavio pasitikėjimas, gal pradėjote menkiau vertinti žmoną, o gal esate emociškai išsekęs, nepasitikite savimi, gal nepatenkintas paties lytinio akto kokybe arba patiriate nuolatinį stresą, nuovargį atkakliai siekdamas kad ir pripažinimo darbe? O gal dėl susilpnėjusio lytinio potraukio kalta viso labo tik kasdienė buitinė rutina? Ir mažiausiai tikėtina, kad per tiek bendro gyvenimo metų galėtų nesutapti jūsų seksualiniai poreikiai. Nors... kas gali žinoti, juk gyvenime atsitinka visko. Todėl spręsti išnykusio vyro domėjimosi seksu problemą labai svarbu. Libido reikia ugdyti pradedant nuo pasikalbėjimų su partnere, išsakant problemas. Dažnai po geranoriško pokalbio lytinis gyvenimas pagerėja savaime. Jei pasikalbėti nepasiseka, reiškia egzistuoja tarpusavio santykių problema, kurią pirmiausia ir reikėtų išspręsti. Nepasisekus pokalbiui, galima išmėginti atsipalaiduoti padedančias priemones, į valgiaraštį įtraukti daugiau maisto produktų, turinčių vitamino E, afrodiziakų, skatinančių hormonų gamybą, galinčių reguliuoti lytinį potraukį. Neįveikus problemos patiems, būtina kreiptis į specialistus, kurie pasiūlys daugybę problemos sprendimo būdų. Be to, atsižvelgiant į problemos sudėtingumą, galima vartoti natūralių preparatų, skirtų įveikti seksualiniam nuovargiui ir lipido didinimui. Toks efektyvus preparatas - Danų farmacijos kompanijos “Sprunk-Jansen” natūralus augalinis produktas “Masculine”, kurio sudėtyje yra kvapiųjų ferulų ekstrakto.

Kvapioji ferula šimtmečiais naudota sumažėjusiam libido gydyti, lytiniam aktyvumui skatinti - mat augale esančios aktyviosios medžiagos pasižymi kraujotaką gerinančiomis, raumenis atpalaiduojančiomis savybėmis.

Garsus arabų filosofas ir gydytojas Avicena (980-1037) nuvargusį kūną, jausmus ir seksualumą ragino stimuliuoti gamtoje randamais afrodiziakais imbieru, pipirais, cinamonu, ferula.

„Adobe“ perspėjo apie PDF dokumentų pavojų

„Adobe“ perspėjo apie PDF dokumentų pavojų

Bendrovė „Adobe Systems“ perspėjo vartotojus apie „Adobe Reader“ ir „Acrobat“ programose (9-os ir ankstesnių versijų) aptiktą saugumo spragą. Ja pasinaudoję įsilaužėliai tam tikrais atvejais gali perimti kompiuterio valdymą, todėl vartotojai perspėjami būti budrūs atidarinėdami neaiškios kilmės PDF failus ir atnaujinti savo antivirusinių programų virusų aprašų bazę, praneša „Vnunet.com“.

„Adobe“ pranešė iki kovo 11 dienos pateiksianti pastebėtos savo programų saugumo spragos ištaisymą naujausioms „Adobe Reader“ ir „Acrobat“ versijoms. Netrukus po to bus pateiktas atnaujinimas ir senesnių versijų programoms.

Kompiuterinio saugumo bendrovės „Shadowserver“ darbuotojų teigimu, minėtas „Adobe“ produktų pažeidžiamumas susijęs su „JavaScript“ programėlių PDF failuose vykdymu.

Kol bus pateiktas klaidos ištaisymas, ekspertai pataria vartotojams išjungti „JavaScript“ kodo vykdymo galimybę „Acrobat“ ir „Reader“ programose.

Pasirodė nemokama „Quake“ versija

Internete pasirodė ilgai lauktos trimatės šaudyklės „Quake Live“ Beta versija. Žaidimas dar žinomas kitu vardu kaip „Quake Zero“ naudos „Tech 3“ grafikos variklį, tačiau veikiausiai bus daugiau reakcijos bei greičio reikalaujantis žaidimas, grafikos įmantrybių jame tikėtis neverta.
Pasirodė nemokama „Quake“ versija

„Online“ nemokamą žaidimo versiją išlaikys reklama, o su tokia žaidimo istorija žaidimas greitai gali tapti nauju interneto hitu.

Žaidime žaidėjai turės ir savotišką gabumų vertinimo variklį, tačiau tai neturėtų priminti šiuolaikinių „online“ medžių kirtimo ir valgio virimo žaidimų, kuomet didžiąją dalį laiko žaidėjas praleisdavo „leveliui“ kelti.

Žaidimo beta versiją nemokamai parsisiųsti galima adresu http://www.quakelive.com.

Mobiliojo ryšio operatoriai diegs vieningą pokalbių funkciją

Mobiliojo ryšio operatoriai diegs vieningą pokalbių funkciją

60 mobiliojo ryšio operatorių iš visų pasaulio šalių susitarė kurti naują tekstinių pokalbių funkciją, kuri būtų diegiama į mobiliųjų telefonų programinę įrangą, pranešė naujienų agentūra AFP.

Tokį sumanymą inicijavo 850 GSM operatorių vienijanti „GSM Association“ organizacija.

Telefonų, kuriuose bus įdiegta tekstinių pokalbių galimybė, vartotojai matys, kurie iš jų telefonų knygelėje įrašytų abonentų yra prisijungę prie GSM/3G tinklo, ir galės keistis su jais tekstinėmis žinutėmis, nuotraukomis ar filmukais. Pranešama, kad ši pokalbių mobiliojo ryšio tinklu funkcija atitiks interneto sparčiųjų žinučių programų veikimą.

Kiekvienas vartotojas galės nurodyti, kur šiuo metu yra ar ką veikia. Ši socialinio tinklo „Facebook“ vartotojo būseną atitinkanti informacija bus rodoma kitiems vartotojams.

Manoma, kad pirmieji su šia pokalbių funkcija suderinamų mobiliųjų telefonų modeliai rinkoje pasirodys antrąjį šių metų pusmetį. Kol kas nežinoma, kokia galėtų būti tokios paslaugos kaina ir ar jai pavyks nukonkuruoti SMS.

antradienis, vasario 24, 2009

Rinkoje – už „netbook“ mažesni nešiojamieji

P. Korėjos bendrovė UMID pranešė pateikusi rinkai už „netbook“ kompiuterius mažesnį nešiojamąjį įrenginį, kurį valdo visavertė asmeninių kompiuterių operacinė sistema, pranešė „Techradar.com“.

UMID „Mbook“ nešiojamasis kompiuteris turi 4,8 colio ekraną, 1,1 arba 1,3 GHz „Intel Atom“ procesorių, iki 1 GB RAM, iki 32 GB SSD kaupiklį ir 6 val. autonominį darbą užtikrinančią bateriją. Vartotojai galės rinktis „Windows XP“ arba „Linux“ OS.



Kompiuteryje įdiegtos HSDPA, „WiBro“, „WiMax“, „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ bevielio ryšio priemonės. Pranešama, kad naujovė kol kas bus pardavinėjama tik Korėjoje. Šio kompiuterio kaina – apie 600 000 Korėjos vonų, arba apie 400 JAV dol.

„Nokia“ diegs „Skype“ į savo telefonus

Bendrovės „Nokia“ir „Skype“ Barselonoje vykstančioje „GSM World Congress“ konferencijoje pranešė apie sudarytą partnerystės sutartį: nuo šiol „Skype“ programinė įranga, pradedant nuo „Nseries“ serijos modelių, bus diegiama „Nokia“ telefonuose.

Pirmasis toks aparatas bus „Nokia N97“, kuris turėtų pasiekti rinką trečiąjį šių metų ketvirtį, sakoma „Skype“ pranešime.

„Nokia N97“ adresų knygelėje bus matomi aktyvūs „Skype“ vartotojai, su kuriais bus galima bendrauti arba paskambinus per „Skype“, arba keičiantis tekstinėmis žinutėmis.

„Nokia N97“ savininkai galės naudotis „Skype“ prisijungę prie interneto per „Wi- Fi“ bevielius vietinius tinklus arba 3G tinklą, teigiama pranešime.

„Windows 7 RC“ – jau vasario pabaigoje?

Vokietijos svetainė „WinFuture.de“ pranešė, kad pirmoji ir vienintelė būsimosios „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows 7“ „Release Candidate“ laida (RC build) netrukus bus užbaigta ir vasario pabaigoje pateikta iš anksto atrinktiems testuotojams.

„WinFuture“ šaltinių duomenimis, pirmoji „Windows 7“ RC laida jau kompiliuojama. Šiuo metu testuojamos laidos numeris dar nėra žinomas, tačiau, svetainės teigimu, tai galėtų būti naujausia „Windows 7“ laida, pažymėta indeksu 7048.

Vokietijos svetainė taip pat praneša, kad MSDN ir „Technet“ prenumeratoriai bei kiti parinkti „Windows 7 beta“ testuotojai „Windows 7 RC“ laidą bandymams gaus po vasario 27 d.

Tuo tarpu „Neowin“ svetainė anksčiau prognozavo, kad „Windows 7 RC“ bus išleista balandžio pradžioje. Atsižvelgus į sklindančias kalbas, kad „Windows 7 RTM“ (Release to manufacturing) laida bus parengta rugpjūčio mėnesį, esą atrodo visai tikroviška, kad „Windows 7 RC“ bus užbaigta jau netrukus.