sekmadienis, kovo 15, 2009

Kaziuko mugė keliasi į elektroninę erdvę

Kaziuko mugė 2009


Nors Kaziuko mugės šventė, į vieną vietą subūrusi tautodailininkus, amato meistrus, miestelėnus ir miesto svečius jau baigėsi, nuo šiol Kaziuko mugės idėją ištisus metus puoselės naujas projektas E-Kaziukas.lt.

Socialinio projekto www.e-kaziukas.lt rengėjai, pastebėję Kaziuko mugės reikšmę lietuviškam identitetui, nutarė šios šventės nuotaiką perkelti į elektroninę erdvę, kurioje susilietų naujosios technologijos ir senosios tradicijos. Amatininkams ir meno žmonėms projektas ne tik suteiks galimybę pristatyti savo dirbinius svetainės lankytojams, bet ir sėkmingai prekiauti ar rasti užsakovų.

Projekto vykdančios VšĮ direktorius Aurelijus Vaškys pasakojo, kad kuriant elektroninę Kaziuko mugės versiją, siekta išlaikyti balansą tarp pirkėjo ir pardavėjo interesų, išsaugoti galimybė derėtis bei bendrauti su pardavėju.

Projektas E-Kaziukas.lt susilaukė ne tik didelio susidomėjimo, bet ir palaikymo. „Tiek svetainės lankytojai, tiek patys menininkai labai šiltai priėmė projekto idėją. Kaziuko mugės metu teko pabendrauti su nemažai jos dalyvių: buvome nustebinti jų atvirumu, pasiryžimu bendradarbiauti.“ – įspūdžiais dalijosi vienas iš projekto koordinatorių Andrius Genys.

Projektu taip pat bus siekiama skatinti ir pačių menininkų verslumą. Anot projekto koordinatoriaus, kiekvienam menininkui be kūrybinio proceso svarbus ir dirbinių pardavimas, kuris neįmanomas be jų patrauklaus pateikimo pirkėjui. Deja, nemaža dalis meno atstovų neturi nei platinimo taškų, nei galimybės reklamuoti savo produkciją. Tad šiuo projektu mes ir bandysim išspręst pagrindines menininkams kylančias kliūtis, sudarant jiems visas sąlygas parduoti dirbinius, naudojantis elektroninės prekybos privalumais bei patogia atsiskaitymų sistema, kurią netrukus planuojama įdiegti .

Komentarų nėra: