šeštadienis, balandžio 11, 2009

„Google“ pagaliau atskleidė serverių architektūros paslaptis

google

Nenuostabu, kad „Google“ projektų archiktektūra yra pagrindinis koziris konkurencingame versle. Tai yra ir bus viena svarbiausių sudedamųjų dalių, dėl kurių Google žengia viena koja priekyje esamiems konkurentams.

Duomenų centrai padaryti pagal individualius užsakymus. Kiekvienas serveris aprūpintas dvylikos voltų baterija, kuri leidžia atlikti „backup“ kopijas esant pagrindinio energijos šaltinio sutrikimams. Duomenų centrai talpinami standartiniuose laivybos konteineriuose, 1660 serverių bei energijos šaltiniai, kurių galia siekia iki 250 kilovatų.

Pagrindinis „Google“ pranašumas, yra energijos suvartojimas, tiksliau jo naudingumo kreivė. Jei didelis UPS‘as pasiekia 92% – 95% naudingumą, tai didelis energijos kiekis yra iššvaistomas. „Google“ sugebėjo išmatuoti tikrąjį energijos suvartojimą bei pasiekė 99,9% naudingumą.

„Google“ žiūri į ateitį bei siekia suskirstyti efeketyvų energijos panaudojimą lygmenimis. Tai nėra įprasta, jog atskleidžiamos detalės, esant tokiai ekonominei padėčiai. Nors Jai sako, jog „Google“ - tai šeštoji serverių karta, ir kad jie įsitikinę, jog „Google“ bus priekyje dėl šio efektyvaus energijos panaudijimo.

Komentarų nėra: