penktadienis, vasario 27, 2009

Naujajai „Windows 7“ sukurtas Kaspersky Anti-Virus prototipas

Naujajai „Windows 7“ sukurtas Kaspersky Anti-Virus prototipas

kaspersky-antivirus2009
Kaspersky laboratorija, pagrindinė apsaugos nuo žalingos ir nepageidaujamos programinės įrangos, įsilaužėlių atakų ir elektroninio pašto šiukšlių sistemų kūrėja, praneša apie Kaspersky Anti-Virus technologinio prototipo išleidimą, skirtą naujai Windows 7 operacinei sistemai. Prototipas grindžiamas nauju antivirusiniu branduoliu, suteikiančiu patikimiausią apsaugą nuo šiuolaikinių interneto pavojų.

Kaspersky Anti-Virus prototipas skirtas kompiuteriams, kurių darbą valdo Windows 7 beta versija. Windows 7 - nauja, išleista po Vistos, Microsoft Windows operacinės sistemos versija, skirta staliniams asmeniniams kompiuteriams. Pirmoji jos viešoji testo versija išleista 2009 m. sausio pradžioje. Tuo pat metu, dar iki oficialaus sistemos pristatymo, Kaspersky laboratorija išleido naują technologinį prototipą, skirtą veiksmingai ir kompleksinei OS apsaugai nuo virusų.

„Mes neabejojome, kad naujos Windows versijos išleidimas atkreips IT bendruomenės dėmesį, ir todėl iš anksto rengėmės jos pristatymui”, - sako Aleksej Kalgin, Kaspersky laboratorijos produktų rinkodaros valdybos vadovas. - „Mūsų kompanija visada skyrė didelį dėmesį ir nustatė aukštą prioritetą - palaikyti naujus Microsoft OS. Kaspersky Anti-Virus su Windows Vista palaikymu buvo išleistas šios operacinės sistemos oficialaus pristatymo dieną, o iki Windows Server 2008 išleidimo Kaspersky Anti-Virus buvo vienintelis rinkoje antivirusinis produktas, sertifikuotas Microsoft. Jau dabar vartotojai gali patikrinti, kaip mūsų antivirusinės apsaugos technologijos veikia naujoje platformoje”.

Kaspersky Anti-Virus, skirtas Windows 7 beta versijai, - kompleksinis sprendimas, kurio sudėtyje, be antivirusinio skaitytuvo, yra euristinis analizatorius (jo funkcija - aptikti anksčiau nežinomas žalingas programas), tinklinis ekranas ir elektroninio pašto šiukšlių filtras. Prototipas veiksmingai apsaugo nuo visų šiuolaikinių internete esančių pavojų rūšių: virusų, kirminų, Trojos arklių ir šnipų programų, įsilaužėlių atakų ir elektroninio pašto šiukšlių.

Kaspersky Anti-Virus, skirtas Windows 7, sukurtas, kad apsaugotų Kaspersky Anti-Virus korporacinio sprendimo darbo stoteles Windows Workstations bazėje. Jame realizuotas visiškai naujas antivirusinis branduolys. Naujas branduolys ir kitos technologijos, optimizuojančios programos veikimą, užtikrino dar didesnį žalingų programų nustatymo lygį, padidino suveikimo greitį, sumažino sisteminių išteklių naudojimą, daugiausia sistemų, kurios yra dviejų ir keturių branduolių procesorių bazėje. Prototipas palaiko ir 32, ir 64 bitų versijas. Sprendimo sąsaja, nustatymas ir derinimas patogūs ir pradedantiesiems, ir patyrusiems vartotojams.

„Nauja Microsoft operacinė sistema žada tapti labiau saugi ir naši negu ankstesnė, ir mes laukiame aukšto perėjimų į ją tempo po oficialaus paskelbimo”, - papildo Aleksej Kalgin. - „Mes gauname labai daug užklausų iš kompanijų, kurios ketina pereiti prie Windows 7 ir testuoja jos našumą ir suderinamumą su naudojamais produktais. Mūsų pareiga - jau dabar užtikrinti jų saugumą, todėl prototipą, skirtą Windows 7, mes kūrėme verslo produkto bazėje”.

Kaspersky laboratorijos ateities planuose - dar naujos sistemos testavimo etape suteikti centralizuoto apsaugos valdymo priemones. Iki oficialaus Windows 7 pristatymo planuojama išleisti visą produktų, užtikrinančių plataus masto apsaugą, skirtą OS naujos versijos namų ir įmonių vartotojams, seriją.

Kaspersky Anti-Virus, skirtą Windows 7, galima lengvai įsikelti iš Kaspersky laboratorijos tinklalapio http://www.kaspersky.ru/windows7.

Komentarų nėra: